SONIC
مدیر بخش برق و الکترونیک (SONIC)
پرسنل مدیریت
مدیر انجمن
استاد و مشاور الکترونیک
عضو افتخاری گروه الکترونیک

- Oct 14, 2021
- 1,957
- 4,683
در بسیاری از مواقع دسترسی به فرستنده های رادیویی که سیگنال ضعیفی دارند و توسط رادیو اتوموبیل به خوبی دریافت نمی شوند ما را برآن داشته که از شنیدن صدا با اغتشاش از آنها صرف نظر کنیم.
من در اینجا مدار بوستر رادیویی ( تقویت کننده امواج رادیویی ) را به شما معرفی میکنم که علاوه بر ساده بودن ( فقط با چند قطعه بدون پیچیدگی خاص) از عملکرد قابل توجی برخوردار بوده و در سالیان نه چندان دور بصورت تجاری هم تولید و عرضه می شد.
شماتیک مدار
نمودار یک آنتن فعال را نشان می دهد که می تواند برای AM، FM و SW استفاده شود. مقدار سیم پیچ L1 تقریباً در ناحیه پذیرش فرکانس است بنابراین برای ( AM ) 470uH در حالی که برای SW بهتر است مقدار 20uH را انتخاب کنید. ما به سادگی آنتن را با استفاده از فیش "جک" به گیرنده وصل می کنیم.
نکته: برای تغذیه مستقیم به اتوموبیل از فیلتر مناسب جهت جلوگیری از پارازیت استفاده شود.
با توجه به مصرف بسیار پایین مدار میتوانید از باطری 9 ولتی استفاده کنید.
جدول عناصر
من در اینجا مدار بوستر رادیویی ( تقویت کننده امواج رادیویی ) را به شما معرفی میکنم که علاوه بر ساده بودن ( فقط با چند قطعه بدون پیچیدگی خاص) از عملکرد قابل توجی برخوردار بوده و در سالیان نه چندان دور بصورت تجاری هم تولید و عرضه می شد.
شماتیک مدار
برای دیدن تصاویر باید ثبت نام کنید
نمودار یک آنتن فعال را نشان می دهد که می تواند برای AM، FM و SW استفاده شود. مقدار سیم پیچ L1 تقریباً در ناحیه پذیرش فرکانس است بنابراین برای ( AM ) 470uH در حالی که برای SW بهتر است مقدار 20uH را انتخاب کنید. ما به سادگی آنتن را با استفاده از فیش "جک" به گیرنده وصل می کنیم.
نکته: برای تغذیه مستقیم به اتوموبیل از فیلتر مناسب جهت جلوگیری از پارازیت استفاده شود.
با توجه به مصرف بسیار پایین مدار میتوانید از باطری 9 ولتی استفاده کنید.
جدول عناصر
مشخصات | موقعیت در مدار | تعداد | |
ترانزیستور JFET MPF102 یا معادل | T1 | 1 | |
مقاومت 1M | R1 | 1 | |
خازن 470p / الکترولیت 16 ولت | C1، C2 | 2 | |
کویل 470uH | L1 * | 1 | |
باتری 9 ولت یا 12 ولت | U1 | 1 |