اینترنت اشیا یا Internet of Things چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اطلاعات موضوع

درباره موضوع در تاریخ, در دسته رباتیک ایجاد شده و آغاز کننده آن practicalsoftمی باشد و موضوع آن: اینترنت اشیا یا Internet of Things چیست و چه کاربردهایی دارد؟ است. این موضوع تا کنون 199 بازدید کننده و, 0 پاسخ داشته و 0 بار پسندیده شده...
نام دسته رباتیک
نام موضوع اینترنت اشیا یا Internet of Things چیست و چه کاربردهایی دارد؟
آغاز کننده موضوع practicalsoft
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
0
بازدیدها
199
پسندها
0
آخرین ارسال توسط PracticalSoft
Jun 6, 2020
11,517
4,383
برای دیدن تصاویر باید ثبت نام کنید

اینترنت اشیا یا IOT چیست و چه کاربردهایی دارد؟


IOT مخفف internet of thing میباشد و در حقیقت به معنی اینترنت اشیا است. با وجود IOT هر شیء، برای مثال ماشین های مکانیکی و دیجیتال، اشیاء، حیوانات و افراد دارای شناسه منحصر به فردی به نام UID خواهند شد و توانایی انتقال داده ها را بر روی شبکه بدون نیاز به تعامل انسان با کامپیوتر خواهند داشت.


اینترنت اشیا یا IOT انقلاب دیگری در تکنولوژی‌ است که در سال‌های اخیر به طور چشمگیری در حال پیشرفت است. پیدایش اینترنت اشیا مانند سایر بخش‌های تکنولوژی به منظور تسهیل زندگی و کسب و کار صورت گرفته است و به وسیله آن می توان کاربرد کلیه دستگاه‌ها را متحول کرد تا بتوان از راه دور و به وسیله اینترنت همه‌چیز را کنترل کرد.

شبکه اینترنت اشیا نه تنها یک زندگی هوشمند به شما هدیه می‌دهد بلکه در کسب و کار نیز موجب درآمدزایی و افزایش بازدهی می‌شود. در این مقاله همراه ما باشید تا علاوه بر معرفی اینترنت اشیا یا همان IOT شما را با کاربرد‌های آن نیز آشنا کنیم.

پیدایش IOT
عوامل بسیاری مانند گسترش اینترنت و دسترسی آسان به آن، کاهش هزینه‌های اتصال و افزایش تعداد گوشی‌های هوشمند، ظرفیت‌های زیادی را برای به وجود آمدن تکنولوژی‌های جدید به وجود آورد، در این بین جای بستر هوشمندی مانند اینترنت اشیا بسیار خالی بود تا بتواند، بسیاری از محدودیت‌ها را از بین ببرد.

طراحی اینترنت اشیا به مرور شکل گرفت تا امروزه شاهد ورود آن در بخش‌های مختلف باشیم که شکل بسیار رایج آن را می‌توانید در ساعت ها و دستبند‌های هوشمند ببینید. اگرچه این مورد را می‌توان تنها بخش کوچکی از کاربرد این بستر هوشمند دانست.

کاربردهای IOT
در یک تعریف ساده می توان اینترنت اشیا را اتصال دستگاه‌های مختلف به وسیله اینترنت به یکدیگر یا به یک دستگاه هوشمند دانست که می‌توان آن‌ها را از راه دور کنترل کرد. شما این امکان را دارید که در تمامی حوزه‌ها اعم از سلامتی هوشمند، حمل و نقل هوشمند، مراکز هوشمند، کشاورزی هوشمند، خانه‌های هوشمند و…، سبک جدیدی از زندگی را تجربه کنید. به عبارت دیگر این تکنولوژی نه تنها روی زندگی شما تاثیر گذاشته است بلکه کار شما را نیز متحول کرده است.

اینترنت اشیا می‌تواند در خانه‌های هوشمند شما با اتصال تمامی وسایل مانند ماشین لباس‌شویی، یخچال، دستگاه قهوه ساز، تلویزیون و…، به گوشی موبایل یا یک دستگاه هوشمند، خیال شما را از بابت همه چیز راحت کند.

زندگی در یک دنیای هوشمند به اندازه ای جذاب است که شاید در نگاه اول بیشتر شبیه به یک رویا باشد. وقتی شما می‌توانید با یک دستگاه خیلی ساده همه چیز را کنترل کنید، بدون اینکه نگران این باشید که در یک فاصله دور از آن وسیله قرار گرفته‌اید قطعا یک رویاست!



مفهوم شیء دراینترنت اشیاء
مفهوم شیء در اینترنت اشیاء میتواند هر چیزی باشد! برای مثال یک حیوان در مزرعه با یک فرستنده بیولوژیک، یا یک خودرو با سنسور های هشدار دهنده به راننده، یا هر گونه ی طبیعی یا مصنوعی را می توان در IOT به عنوان یک شیء معرفی کرد. به هر شیء می توان یک IP اختصاص داد و در این صورت آن شیء می تواند قادر به انتقال داده بر روی یک شبکه باشد!

سازمان ها در صنایع مختلف می توانند از IOT استفاده نمایند تا فرآیند های آنها به صورت کارآمد تری انجام شود. همچنین استفاده از IOT باعث بهبود تصمیم گیری ها و افزایش ارزش کسب کار ایشان خواهد شد.

اینترنت اشیاء به چه صورت کار میکند؟
اکوسیستم IOT شامل دستگاه های هوشمند مبتنی بر وب است که با استفاده از سنسور ها، سخت افزار های ارتباطی، ارسال و انجام عملیات بر روی داده هایی که از محیط به دست می آید، فعالیت خود را انجام می دهد. دستگاه هایی که به عنوان edge یا دستگاه های انتهایی حساب می شوند اطلاعات دریافتی خودشان را به آنالیزور ابری ارسال می کنند و بعد آنالیز آن اطلاعات، تجزیه و تحلیل انجام شده به اشتراک گذاشته می شود. گاهی نیز این دستگاه ها تنها ارتباط به سایر دستگاه ها را فراهم می کنند و تنها از اطلاعاتی که از یکدیگر می گیرند استفاده می کنند.

در IOT دستگاه ها اکثر کار ها را بدون دخالت انسان ها انجام می دهند. اما انسان ها نیز می توانند با این دستگاه ها تعامل داشته باشند. از این جهت کار انسان ها راحت تر خواهد شد و زندگی انسان ها روز به روز پیشرفته تر می شود که با این وجود نیاز های انسان ها راحت تر تامین می گردد.
 

عقب
بالا