زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟

اطلاعات موضوع

درباره موضوع در تاریخ, در دسته زبان برنامه نویسی پایتون ایجاد شده و آغاز کننده آن abassمی باشد و موضوع آن: زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟ است. این موضوع تا کنون 277 بازدید کننده و, 0 پاسخ داشته و 2 بار پسندیده شده...
نام دسته زبان برنامه نویسی پایتون
نام موضوع زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟
آغاز کننده موضوع abass
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
0
بازدیدها
277
پسندها
2
آخرین ارسال توسط abass

abass

کاربر فعال
عضو افتخاری گروه موبایل وتبلت
عضو افتخاری گروه کامپیوتر
عضو افتخاری گروه برنامه نویسی
عضو افتخاری گروه الکترونیک
Jun 7, 2020
436
689

زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟​



پایتون یکی از ده زبان برتر ما بین زبان های برنامه نویسی است.در مقایسه با سایر زبانها، زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان راحت برای یادگیری و استفاده است که با کدهای دستوری آسان و متون کمتر نسبت به زبان های برنامه نویسی مشابه، عملکرد را راحت تر می نماید و شاید این علت محبوبیت پایتون در میان توسعه دهندگان، دانشجویان رشته مهندسی نرم افزار و کد نویس و شرکت های تکنولوژی است.


پایتون یک زبان چند منظوره و سطح بالاست که می توانید از آن برای توسعه رابط کاربری گرافیکی در اپلیکیشن های دسکتاپ، وب سایت ها و برنامه های تحت وب استفاده کنید.

زبان پایتون​

پایتون در اصطلاح یک محیط یکپارچه می باشد که برای توسعه ی نرم افزاری در نظر گرفته شده است. محیط پایتون یک پارچه ی سطح بالا و شی گرا و البته متن باز می باشد. هدف از ایجاد این زبان برنامه نویسی بالا بردن خوانایی کدهای دستوری و همچنین بالا بردن بازدهی آن ها می باشد.

این نوع زبان برنامه نویسی دارای کلمات کلیدی خاصی می باشد که در کنار این کلمات کلیدی، کتابخانه های وسیعی را در اختیار برنامه نویسان و کاربران قرار داده است. پایتون بر خلاف بیشتر زبان های برنامه نویسی مانند زبان برنامه نویسی C، بلاک های کدی برای آکولاد را دارا نمی باشد.


هم چنین زبان پایتون یک زبان قدرتمند است که به شما اجازه می دهد تا با استفاده از نکات برنامه نویسی رایج بر عملکرد اصلی برنامه کاربردی تمرکز نمایید. قوانین نحوی آسان در آن باعث می شود تا کدها خواندنی تر و روان تر و برنامه های کاربردی قابلیت نگهداری بیشتری را داشته باشند.

به طوری کلی می‌ توان گفت زبان های چند منظوره مانند پایتون برای ساخت و طراحی هر چیزی مورد استفاده قرار می گیرند به طوری که در ساخت از ابزارها و کتابخانه های مناسب این کار استفاده می نمایند. عموما برنامه نویسی پایتون برای توسعه بک اند وب، آنالیز داده ها، هوش مصنوعی و محاسبات علمی نیز مورد استفاده است.

زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟​

زبانی است که برای نوشتن سایت های ویکی پدیا، گوگل، یاهو، سرن و ناسا استفاده شده است. این زبان برنامه نویسی معمولا به عنوان یک زبان اسکریپت نویسی برای وب اپلیکیشن ها استفاده می شود به طوری که می تواند به شکل اتوماتیک بسیاری از تسک ها را انجام داده و برنامه نویسی را موثرتر نماید.

این زبان برنامه نویسی مفسر و شی گرا توسط”گودیو ون روسوم” طراحی گردید. زبان پایتون اولین بار در سال ۱۹۹۱ معرفی شد. توسعه های .py, .pyc, .pyd, .pyo هستند. این توسعه ها، طراحی اپلیکیشن های کوچک و بزرگ را ممکن می سازد و بر استفاده مجدد از کدها، قابل خواندن بودن آن ها و فضای سفید تاکید دارد.

نقش پایتون در دنیای واقعی:​

اغراق نیست اگر بگوییم که پایتون نقشی اساسی در زندگی ما ایفا می کند. پایتون یکی از زبان های اصلی در فناوری های موبایلی، جستجوهای اینترنتی و گیمینگ است بنابراین می توان گفت برنامه نویسی پایتون یکی از انتخاب های واضح و مشخص در کدنویسی فول استک نیز می باشد.


کاربردهای زبان برنامه نویسی پایتون چیست :​

همانگونه که اشاره کردیم، پایتون یک زبان برنامه نویسی قوی و چند منظوره است که چندین آیتم برنامه نویسی مانند شی گرایی و برنامه نویسی ساختاری و فانکشنال را در توسعه نرم افزاری ارائه می دهد. این زبان برنامه نویسی بر روی پلتفرم سیستم عامل ها کار کرده و برای طراحی و برنامه نویس طیف وسیعی از اپلیکیشن ها مانند برنامه های پردازش عکس استفاده می شود. در این حالت از مقادیر و نماد های عددی و علمی استفاده می شود.

بیت تورنت، یوتیوب، دراپ باکس، دیلاگ، سینما فور دی و بازار تعدادی از اپلیکشن هایی هیتند که با برنامه نویسی پایتون طراحی شده اند. در ادامه کاربردهای بیشتری از این زبان را شرح می دهیم.


۱- اپلیکیشن های دسکتاپ که براساس رابط کاربری گرافیکی طراحی شده اند:​

زبان پایتون سینتکس راحت و معماری ماژولار دارد. ابزارهای پردازش متن قوی و توانایی کار کردن با چندین سیستم عامل، توسعه اپلیکیشن های دسکتاپ را برای طراحان و برنامه نویسان لذت بخش و قابل قبول نموده است. ابزارهای رابط کاربری گرافیکی بسیاری مانند wxPython، یا PyGtk در دسترس است که به توسعه دهندگان کمک می کند رابط کاربری های بسیار کاربردی بسازند. اپلیکیشن های مختلف توسعه یافته با برنامه پایتون شامل موارد زیر هستند:

اپلیکیشن های پردازش تصویر و طراحی گرافیکی​

این زبان برای ایجاد نرم افزارهای عکس دو بعدی مانند اینک اسکیپ، جی آی ام پی، پینت شاپ پرو و . . . به کار می رود. پکیج های انیمیشن سه بعدی مانند بلندر، تری دی مکس، سینما فور دی، لایت ویر و مایا نیز با استفاده از متغیرهای پایتون طراحی شده اند.

اپلیکیشن های علمی و محاسباتی​

سرعت بالاتر، ابزارهای سریعتر و تولید محصولات راحت تر مانند پایتون علمی و پایتون عددی با استفاده از آن یکی دیگر از کاربردهای این زبان است. می توان گفت در برخی از اپلیکیشن ها نیز زبان برنامه نویسی پایتون بخشی از طراحی های محاسباتی و پردازشی داده های علمی را در بر می گیرد. نرم افزار مدل سازی سه بعدی مانند فری کد و برخی از عناصر نرم افزاری در پایتون کد می شوند.

بازی​

پایتون دارای ماژول ای متنوع، کتابخانه ها و پلتفرم های گوناگونی است که توسعه بازی ها را پشتیبانی می کنند. برای مثال “پای سوی” یک موتور بازی سه بعدی است که پایتون ۳ را پشتیبانی می کند و “پای گیم” توابع و کتابخانه های توسعه بازی را پشتیبانی می کند. بازی های بسیار زیادی مانند سیویلیزیشن-آی وی، شهر بازی آنلاین والت دیزنی یا وگا استرایک و . . . وجود دارد که با این زبان طراحی شده است.


۲- طراحی فریم ورک ها و اپلیکیشن های تحت وب​

زبان پایتون برای خلق و ایجاد نمودن فریم ورک های تحت وب بسیاری مانند چری پای، توربو جی یر، باتل، فلاسک و . . . مورد استفاده قرار گرفته است. این فریم ورک ها، کتابخانه ها و ماژول های استانداردی را فراهم می کنند تا وظایف مرتبط به مدیریت محتوا، محاوره های مرتبط به پایگاه داده و مواجهه با پروتکل های اینترنتی مانند اچ تی تی پی، اس ام تی پی، ایکس ام ال، اف تی پی و پاپ را ساده نمایند.

فلاپ، یک سیستم مدیریت محتوا، ایی آر پی ۵ یک ایی آر پی منبع باز که در فضانوردی و بانکداری از آن استفاه می شود؛ اودوو یک اپلیکیشن تجاری و موتور گوگل اپ تعدادی از برنامه های عمومی وب هستند که براساس زبان پایتون طراحی شده اند.

۳- طراحی اپلیکیشن های تجاری با برنامه نویسی پایتون​

با استفاده از بعضی ویژگی های زبانی مانند کتابخانه های ویژه، قابلیت بسط و توسعه برنامه و سینتکس و دستورات نحوی قابل خواندن می توان گفت که پایتون می تواند یک زبان کدنویسی مناسب برای اپلیکیشن های بزرگتر باشد. بازنویسی Reddit در پایتون بوده است. هم چنین در بخش وسیعی از توابع و کدهای برنامه یوتیوب نیز از زبان پایتون استفاده شده است.

۴- سیستم عامل ها با زبان پایتون​

اغلب بخشی از توزیع متن باز لینوکس بوده است. برای مثال نصب کننده اوبونتو و اینستالر فدورا و ردهت از ورژن آناکوندای لینوکس به پایتون نوشته شده اند.


۵- توسعه زبانی با زبان برنامه نویسی پایتون​

طراحی زبان پایتون و معماری ماژول های آن بر توسعه بسیاری از زبان ها تاثیرگذار بوده است. زبان برنامه نویسی “بو” یک مدل شی، سینتکس و نحوه و شناسه هایی را استفاده می کند که به زبان پایتون شبیه است. علاوه بر آن ، سینکس های زبانی مانند اپل سویفت، کافی اسکریپت، کبرا و اُکامل ، همگی مانند زبان پایتون هستند.

۶- پروتوتایپ ها​

علاوه بر سریع بودن و یادگیری آسان، مزیت منبع باز آزاد و رایگان بودن را نیز با پشتیبانی جامعه وسیعی از توسعه دهندگان برنامه را نیز دارد و این امر، آن را به انتخاب اول و ترجیحی برای توسعه دهندگان پروتوتایپ تبدیل نموده است. علاوه بر آن شتاب، قابلیت توسعه و کدنویسی مجدد با زبان برنامه نویسی پایتون به توسعه سریعتر پروتوتایپ اولیه کمک می کند.
 

عقب
بالا