پریزهای برق ( طبقه بندی و موارد کاربرد )

اطلاعات موضوع

درباره موضوع در تاریخ, در دسته برق ساختمان ایجاد شده و آغاز کننده آن Aliمی باشد و موضوع آن: پریزهای برق ( طبقه بندی و موارد کاربرد ) است. این موضوع تا کنون 176 بازدید کننده و, 0 پاسخ داشته و 0 بار پسندیده شده...
نام دسته برق ساختمان
نام موضوع پریزهای برق ( طبقه بندی و موارد کاربرد )
آغاز کننده موضوع Ali
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
0
بازدیدها
176
پسندها
0
آخرین ارسال توسط Ali

Ali

مسئول نظارت بر محتوا
پرسنل مدیریت
ناظم انجمن
Jun 7, 2020
935
1,248
پریزهای برق ( طبقه بندی و موارد کاربرد )




1- طبقه بندی برحسب روش نصب که شامل روکار و توکار می شود.
2- طبقه بندی برحسب اتصال زمین که شامل پریزهای بدون اتصال زمین و پریزهای مجهز به اتصال زمین می باشد. پریزهای اتصال زمین
دار باید به نحوی ساخته شود که در هنگام قرار دادن دوشاخه در پریز کنتاکتهای اتصال زمین قبل از شاخک های اتصال حامل جریان وصل شود و زمان کشیدن دوشاخه از پریز شاخک های اتصال حامل جریان قبل از کنتاکت های اتصال زمین از پریز قطع شود.
3- طبقه بندی برحسب درجه حفاظت در برابر رطوبت و نفوذ آب که شامل پریزهای معمولی ، حفاظت شده در برابر ترشح آب و حفاظت
شده در برابر پاشیده شدن آب با فشار می شود.
4- طبقه بندی برحسب تعداد فازها که پریزهای یک فاز و سه فاز را در بر می گیرد.
5- سایر انواع پریزها :
الف ) پریزهای قفل شو :
این نوع پریزها به گونه ای طراحی و ساخته شده است که هنگام برقدار بودن کنتاکتهای اتصال ، دوشاخه را نمی توان در پریز قرار داد یا از آن خارج ساخت و نیز بدون قرار داد دوشاخه در پریز کنتاکتهای اتصال برق دار نمی شود.
ب ) پریزهای ریش تراش :
این گونه پریزها که برای اتصال ماشین های ریش تراش برقی در دستشویی ، حمام ، بیمارستان ، هتل و مانند آن به کار می رود ، دارای ترانسفورماتور جدا کننده و کلیدی است که در صورت عدم اتصال ریش تراش ، ترانسفورماتور را از منبع برق جدا می کند.
پ) پریزهای بی خطر :
این پریزها که به عنوان پریزهای ایمنی نیز خوانده می شود به گونه ای ساخته شده است که اتصال های آن پس از کشیدن دوشاخه از برق ، بی برق شده یا کاملا پوشانیده می شود.
6- پریزهای صنعتی :
پریزها و پلاگ های صنعتی که معمولا به اشکال سه قطبی (فاز،خنثی،زمین) ، چهار قطبی (سه فاز و زمین) و پنج قطبی (سه فاز ، خنثی و زمین) ، در ولتاژهای مختلف (50 تا 750 ولت ) و آمپراژهای گوناگون (16 تا 400 آمپر) ساخته می شود ، برای مصارف صنعتی به کار می رود. این گونه پریزها و پلاگ ها مربوط به آن طوری طراحی شده اند که پلاگ های هر ولناژ و فرکانس معین مخصوص همان سیستم ولتاژ و فرکانس است و در پریز ویژه خود امکان اتصال دارد.
 

عقب
بالا